CRIMECTIN INJ.

10 mg/ml, soluție injectabilă pentru bovine, porcine, ovine și caprine

Indicații

Crimectin Inj. este eficient atât în prevenirea (în efectivele în care diagnosticul a fost confirmat) cât și în tratamentul infestațiilor cu următorii ecto și endoparaziți:

Bovine: nematode gastrointestinale (mature și imature); nematode pulmonare (mature și stadiul patru); miaze (toate cele 3 stadii); păduchi; căpușe.

Ovine și caprine: nematode gastrointestinale (mature și stadiul patru); nematode pulmonare (mature și stadiul patru); Dictyocaulus spp. (mature și stadiul patru); miaze (toate fazele larvare); scabie (Sarcoptes spp., Psoroptes spp.).

Porcine: nematode gastrointestinale (mature și stadiul patru); nematode pulmonare (mature); păduchi; căpușe.

Utilizarea produsului la speciile țintă trebuie să ia în considerare diferențele geografice referitoare la apariția și dezvoltarea paraziților.

COMPOZIȚIE

Ivermectină ..... 10 mg/ml

CONTRAINDICAȚII

Nu se administrează pe cale intramusculară sau intravenoasă.

Nu se utilizează la alte specii decât cele indicate, deoarece pot apărea reacții adverse, chiar mortalități la câini.

A nu se administra la animalele cu hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare din excipienți.

 

REACŢII ADVERSE

Ocazional, poate sa apară o ușoara reacție inflamatorie la locul injectării, reacție ce se remite spontan. Distrugerea larvelor migratoare de Hypoderma spp. la nivelul organelor vitale ale organismului poate cauza reacții nedorite de „gazdă-parazit”, reacții care nu sunt caracteristice ivermectinei.

 

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Crimectin Inj. trebuie administrat numai pe cale subcutanată.

Dozare:

Bovine, ovine, caprine: 1 ml/50 kg greutate corporală, echivalent cu 0,2 mg ivermectină/kg greutate corporală.

Porcine: 1 ml/33 kg greutate corporală, echivalent cu 0,3 mg ivermectină/kg greutate corporală.

 

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Administrarea produsului se va face respectând condițiile de asepsie.

Dacă animalele sunt tratate colectiv și nu individual, ele trebuie grupate după greutatea corporală și dozate corespunzător pentru a evita subdozarea/supradozarea. La purcei, în special la cei cu o greutate sub 16 kg, pentru care este indicat mai puțin de 0,5 ml produs, este important să se dozeze produsul cu acuratețe.

 

TIMPI DE AŞTEPTARE

Carne și organe

Porcine și caprine: 28 zile

Ovine: 21 zile

Bovine: 49 zile

Lapte

Nu este autorizată utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman.

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperaturi mai mari de 25ºC.

A nu se refrigera sau congela.

A se păstra în ambalajul original.

A se păstra în loc uscat.

A se proteja de lumina directă.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

 

PERIOADA DE VALABILITATE

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani.

Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile.

 

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă

Trebuie luate anumite măsuri de precauție pentru evitarea următoarelor practici, deoarece acestea pot duce la creșterea riscului privind dezvoltarea rezistenței și implicit la ineficiența tratamentului:

- folosirea prea frecventă și repetată a antihelminticelor din aceeași clasă pe o perioadă de timp prelungită;

- subdozarea, care poate fi cauzată de subestimări a masei corporale, administrării greșite a produsului sau a necalibrării dispozitivului de dozare (dacă există unul).

Toate cazurile suspecte de rezistență la antihelmintice trebuie sa fie investigate în continuare folosind teste potrivite (de ex. testul de reducere a numărului de ouă din fecale). Acolo unde testele sugerează în mod clar o rezistență la un anumit antihelmintic, se va utiliza un altul aparținând unei alte clase farmacologice al cărei mod de acțiune este diferit.

Precauții speciale pentru utilizare la animale

A nu se administra pe cale intramusculară sau intravenoasă.

Ivermectina este foarte eficientă împotriva tuturor stadiilor de miaze la bovine. Totuși, momentul propice al tratamentului este foarte important. Pentru obținerea celor mai bune rezultate bovinele trebuie tratate imediat după terminarea sezonului cald. Ocazional larvele de Hypoderma lineatum moarte la nivelul țesutului periesofagian pot cauza salivație și umflături. Similar, larvele de Hypoderma bovis moarte la nivelul canalului vertebral pot cauza afecțiuni neurologice (amețeli sau chiar paralizii), de aceea bovinele trebuie tratate fie înainte fie după dezvoltarea acestor stadii larvare.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la ivermectină vor evita contactul cu produsul. Evitați contactul direct cu pielea sau cu ochii. În cazul contactului accidental, clătiți cu apă din abundență. A nu se fuma sau mânca în timpul manipulării produsului. In momentul administrării se evită auto-injectarea accidentală: produsul poate cauza o iritație locală și/sau reacții dureroase la locul de injectare.

Utilizare în perioada de gestație sau de lactație

Nu se utilizează la animalele în lactație, dacă laptele este destinat consumului uman. A nu se utiliza cu 28 de zile înainte de fătare la animalele al căror lapte este destinat consumului uman.

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune

Nu se cunosc.

Supradozare

Ivermectina nu este toxică chiar după administrarea unei doze de 30 de ori mai mari decât doza terapeutică recomandată. In cazul în care se suspectează reacții toxice datorate supradozării se recomandă instituirea unui tratament simptomatic. Simptomele toxice cauzate de supradozare pot fi: tremurături, convulsii și în cele din urmă comă.

Incompatibilități

In absența studiilor de compatibilitate acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.

Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

 

MOD DE PREZENTARE/ AMBALAJ

Flacoane de 50 ml, 100 ml, 250 ml și 500 ml.


Platforma de shop B2B & B2C

Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop

Apăsând “Acceptă”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Vizitați Politica de Cookies pentru mai multe informații.