ENROFLOX PLUS

100 mg/ml, soluție injectabilă pentru bovine și porcine

Indicații

Bovine

Tratamentul infecţiilor tractului respirator cauzate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni, Mycoplasma spp. Tratamentul mamitelor cauzate de Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae.

Porcine

Tratamentul infecțiilor tractului respirator cauzate de Mycoplasma hyopneumoniae, Pasteurella multocida, Actinobacillus pleuropneumoniae, Haemophilus parasuis, Streptococcus suis, Bordetella bronchiseptica.

COMPOZIȚIE

Substanța activă:

Enrofloxacină ..... 100 mg/ml

Excipienți:

Alcool benzilic ..... 20 mg/ml

n-butanol ..... 30 mg/ml

CONTRAINDICAȚII

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

 

REACŢII ADVERSE

În cazuri foarte rare pot să apară reacții inflamatorii tranzitorii (de exemplu umflături, roșeață) la locul de injectare.

În cazuri foarte rare vițeii pot dezvolta tulburări gastro-intestinale în timpul tratamentului. În cazuri foarte rare, tratamentul intravenos la bovine poate provoca reacții de șoc, probabil ca rezultat al insuficienței circulatorii.

 

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CĂI ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Administrare subcutanată în afecțiuni respiratorii. Administrare intravenoasă în mamita colibacilară.

Bovine

Doza pentru tratamentul infecțiilor respiratorii cu administrare subcutanată este de 7,5 mg enrofloxacină / kg greutate corporală (echivalent cu 7,5 ml produs /100 kg greutate corporală/zi), o singură administrare. În cazul afecțiunilor respiratorii grave sau cronice se recomandă o a doua administrare după 48 de ore.

Doza pentru mamita colibacilară este de 5 mg enrofloxacină/ kg greutate corporală. Această doză este echivalentă cu 5 ml produs/100 kg greutate corporală/zi. În cazul mamitei colibacilare administrarea se va efectua numai intravenos timp de 2 zile consecutive.

Porcine

Doza pentru tratamentul infecțiilor respiratorii cu administrare subcutanată este de 7,5 mg enrofloxacină / kg greutate corporală (echivalent cu 7,5 ml produs /100 kg greutate corporală/zi), o singură administrare. În cazul afecțiunilor respiratorii grave sau cronice poate fi indicat un al doilea tratament după 48 de ore.

 

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Pentru a se asigura o dozare corectă greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil pentru a se evita subdozarea. O singură administrare subcutanată este de obicei suficientă. În cazul afecțiunilor respiratorii grave sau cronice, se poate administra o a doua doză după 48 de ore.

A nu se administra mai mult de 15 ml (bovine) sau 7,5 ml (viței, porcine) la fiecare loc de injectare (subcutanat). Tratamentul în mamita colibacilară se face exclusiv prin administrare intravenoasă timp de două zile consecutive.

 

TIMPI DE AŞTEPTARE

Carne și organe:

Bovine: 14 zile

Porcine: 10 zile

Lapte:

Bovine: 72 ore.

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperatură mai mare de 25ºC.

A se păstra în ambalajul original.

A se păstra în loc uscat.

A se proteja de lumina directă. Păstrați flaconul în cutia de carton.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

 

PERIOADA DE VALABILITATE

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar așa cum este ambalat pentru vânzare: 3 ani.

Perioada de valabilitate de la prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile.

 

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă

Nu există.

Precauții speciale pentru utilizare

Utilizare prudentă

Când este posibil fluorochinolonele vor fi utilizate având la bază testele de sensibilitate. Reglementările oficiale și locale referitoare la substanțele antimicrobiene trebuie luate în considerare atunci când produsul este utilizat. Fluorochinolonele vor fi păstrate ca rezerva pentru tratamentele care în condiții clinice răspund puțin sau care vor răspunde puțin la alte clase de substanțe antimicrobiene. Utilizarea produsului cu abatere de la instrucțiunile menționate în prospect poate favoriza răspândirea bacteriilor rezistente la fluorochinolone și poate induce scăderea eficienței tratamentului cu alte chinolone, din cauza rezistenței încrucișate.

Precauții speciale pentru utilizare la animale

Administrați produsul utilizând proceduri sterile. A nu se amesteca cu un alt produs. În cazul în care sunt administrate mai multe preparate injectabile sau în cazul în care volumele de injectare sunt de peste 15 ml (bovine) sau 7,5 ml (vițel, porcine) acestea vor fi împărțite. De fiecare dată trebuie sa fie ales un loc nou de injectare. Injectarea intravenoasă trebuie să fie efectuată lent. Dacă nu se produce o îmbunătățire clinică în termen de două-trei zile, ar trebui reînnoit testul de sensibilitate și dacă este necesar, schimbarea tratamentului.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

În caz de auto-injectare accidentală solicitați imediat sfatul medicului și prezentați acestuia prospectul sau eticheta produsului. Dacă durerea persistă mai mult de 12 ore după examinarea medicală, solicitați din nou sfatul medicului. Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la enrofloxacină trebuie sa evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În cazul în care accidental stropi de produs ajung pe piele sau ochi, spălați imediat cu apă. Este interzis consumul de alimente și băuturi precum și fumatul în timpul manipulării produsului.

Utilizare în perioada de gestație, lactație sau perioada de ouat

Poate fi utilizat în timpul gestației și lactației.

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune

Combinarea enrofloxacinei cu antibiotice macrolide sau tetracicline poate produce efecte antagoniste.

Excreția de teofilină, cafeină sau antipirină poate fi întârziată.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot)

O doza de 25 mg/kg greutate corporală administrată timp de 15 zile consecutive este bine tolerată, fără simptome clinice. Simptomele care pot să apară după doze multiple de supradozare (mai mult de 25 mg substanţă activă pe kg greutate corporală) sunt letargia, ușoară diaree și pierderea poftei de mâncare.

Incompatibilități

În absența studiilor de compatibilitate acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

 

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitați medicului veterinar sau farmacistului informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

 

MOD DE PREZENTARE/ AMBALAJ

Flacoane de 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml.


Platforma de shop B2B & B2C

Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop

Apăsând “Acceptă”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și a ne ajuta în eforturile noastre de marketing. Vizitați Politica de Cookies pentru mai multe informații.