Componenții au fiecare in parte acțiune antidiareica și/sau de normalizare aflorei intestinale. Împreună sau în combinație optimă, efectul acestor componenți este mai eficace. Astfel, cărbunele medicinal este un stabilizator puternic al florei intestinale, având putere mare de adsorbție (100-150 m2/g).
Charcoalul din cărbunele inactiv este capabil să lege, sa inactiveze moleculele de diferite mărimi de enterotoxine, micotoxine, gaze sau lichide. Efectul cărbunelui medicinal se potențează în prezența mineralelor de genul bentonitei, acestea din urmă fiind la rândul lor absorbanți foarte puternici, cu putere mare de legare a toxinelor intestinale. Polifenolii din extractele de plante acționează ca și niște antibiotice naturale, împiedicând înmulțirea florei patogene și favorizând dezvoltarea florei microbiene normale din intestin. Totodată, diversitatea acestor polifenoli favorizează absorbția nutrienților din intestine, având și efect antioxidant și imunostimulator. Acizii organici din extractele naturale (acidul tanic), împreună cu uleiurile volatile, pe durata prezenței lor în intestine, acidifiază conținutul intestinal, împiedicând înmulțirea bacteriilor patogene, împiedicând apariția diareilor dizenterice. Allinul șialicinul din extractul de usturoi au un puternic efect antibacterian, antioxidant și imunostimulator.
Conținut per 100 g:
Taninuri ……………………………………………………………………... 16.65g
Cărbune medicinal extras dinCastanea sativa mill ............…. 5 g
Extract de plante medicinale(usturoi, oregano, fenicul) .….. 10 g
Bentonita ………………………………………………………………………… 5 g
Carbonat decalciu …………………………………………………………… 2 g
Acidlactic …………………………………………………………………….…. 2,4 g
Excipient: făina de grâu furajerpână la ……………………………. 100 g
Se administrează în amestec cu furajul combinat în cantitate de 0,5 kg/ tona furaj, în furajul suinelor, până la dispariția simptomelor.
La scroafe gestante, în lactație și purcei după înțărcare: 0,5 kg/ tona de furaj.
În cazuri grave de diaree, se recomandă administrarea în cantitate mai mare, de 1 kg/ tonă de furaj timp de 7 zile consecutive, după care se revine la dozajul inițial de 0,5 kg/ tona de furaj.
La temperatura camerei (15 – 25oC), în loc uscat, ferit de lumina solară directă.
Se aplică regulile generale de protecție a muncii. Ambalajele goale se gestionează conform prevederilor legale de administrare a ambalajelor.
6 luni de la data fabricației.
Saci de 20 kg.
Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop