În prevenirea infecțiilor intramamare noi în timpul perioadei de repaus mamar.
La vacile considerate ca fiind indemne de mastită subclinică, Keraseal poate fi utilizat în managementul vacilor aflate în perioada de repaus mamar și controlul mastitelor.
Selecția vacilor pentru tratamentul cu Keraseal trebuie să se bazeze pe investigația clinică efectuată de către medicul veterinar. Criteriul de selecție trebuie să se bazeze pe istoricul individual al vacilor în ceea ce privesc mamitele și numărătoarea celulară, pe testele recunoscute de detectare a mastitelor sub-clinice sau pe testarea bacteriologică.
Ca ghid de orientare, se poate administra Keraseal la vacile care au o medie a numărătorii de celule mai mică de 200.000 celule/ml, în cazul în care numărătoarea individuală de celule este disponibilă. O creștere minoră a numărului de celule, în timpul ultimelor 4 săptămâni înainte de perioada de repaus mamar, este normală și poate fi ignorată.
O seringa intramamară de 4 g conține:
Subnitrat de bismut greu ............ 2,6 g
Nu se utilizează produsul singur la vacile cu mastite subclinice în perioada de repaus mamar.
Nu se utilizează la vacile cu mastite clinice în perioada de repaus mamar.
Nu se utilizează la animalele care sunt cunoscute cu hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
Nu se cunosc.
Dozare și mod de administrare: numai pentru infuzie intramamară.
Doză: infuzați conținutul unei singure seringi intramamare de Keraseal în fiecare sfert mamar, o singura dată, imediat după ultima mulsoare a perioadei de lactație (la începutul perioadei de repaus mamar). Nu masați mamelonul sau ugerul după ce ați infuzat produsul.
Administrare:
Trebuie luate precauții pentru a evita introducerea agenților patogeni în mamelon. Este esențial să se utilizeze tehnici aseptice stricte pentru administrarea de Keraseal, deoarece produsul nu are activitate antimicrobiană.
1. Toate mameloanele trebuie curățate și dezinfectate cu atenție înainte de infuzarea de Keraseal. Asigurați-vă un timp suficient alocat pentru a trata fiecare animal în parte și nu combinați această practică cu alte activități zootehnice.
2. Asigurați-vă ca animalele sunt imobilizate în mod corespunzător, în condiții de igienă. Păstrați seringile curate și NU le introduceți în apă.
3. Trebuie utilizată o pereche de mănuși de unică folosință, curate, pentru tratamentul fiecărui animal în parte.
4. Începeți administrarea după ce mamelonul și ugerul sunt vizibil curate și uscate. Dacă mameloanele sunt vizibil murdare, curățați zona respectivă cu prosoape de hârtie de unică folosință umede și uscați bine. Imersați mamelonul într-un agent de pre-imersare cu acțiune rapidă și lăsați să acționeze timp de 30 de secunde, apoi ștergeți fiecare mamelon cu prosoape de hârtie de unică folosință, până ce devine complet uscat. Evacuați laptele rămas într-un pahar de colectare și apoi înlăturați-l.
5. Dezinfectați bine toată suprafața mamelonului cu un tampon de unică folosință impregnat cu alcool medicinal/alcool. Studiile indică cel mai eficient mod de curățare ca fiind utilizarea unor tampoane preparate pe loc din bumbac uscat, impregnate cu alcool chirurgical (sau un echivalent). Dacă acest lucru nu vă este la îndemână, puteți utiliza tampoane sterile. Curățați mameloanele cu atenție, pentru a evita contaminarea mameloanelor curate.
6. Curățați cu grijă fiecare mamelon cu tampoane noi de unică folosință, individuale, impregnate cu alcool medicinal/alcool până când, atât mamelonul cât și tamponul sunt vizibil curate.
7. Scoateți capacul seringii intramamare, având grijă să nu atingeți vârful. Infuzați conținutul seringii în mamelon, evitând contaminarea mamelonului. Infuzați mameloanele în ordinea inversă curățării, de exemplu: tratați mai întâi sfertul cel mai apropiat de dumneavoastră. Nu masați ugerul.
8. Aplicați pe mamelon un dezinfectant special, post-mulgere și restricționați animalele tratate într-un spațiu, unde vor sta cel puțin 30 de minute pentru a permite închiderea canalului mamelonului. După fătare, ingestia de Keraseal de către vițel este sigură și nu produce efecte adverse.
Avertizări pentru utilizator
Este important să citiți instrucțiunile înainte de a utiliza acest produs. Trebuie avut o grijă deosebită pentru a menține zona curată atunci când se administrează Keraseal, cu scopul de a reduce riscul potențial fatal de apariție a mastitelor post-infuzie.
Recomandările complete cu privire la tehnica de curățare a mamelonului înainte de infuzie, sunt incluse în instrucțiunile de utilizare și trebuie respectate.
Carne și organe: 0 zile.
Lapte: 0 ore.
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A nu se păstra la temperatură mai mare de 25oC.
În condiții de temperatură scăzută, produsul poate fi încălzit la temperatura camerei într-un mediu cald, pentru a facilita golirea conținutului seringii.
A se păstra la loc uscat.
A nu se utiliza acest produs medicinal veterinar după data expirării marcată pe etichetă.
Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru vânzare: 5 ani.
Precauţii speciale pentru utilizarea la animale
La vacile care pot avea mastită subclinică, produsul poate fi utilizat după administrarea unui tratament cu antibiotic adecvat pentru vaci în perioada de repaus mamar, a sfertului infectat. În studiile clince, compatibilitatea produsului Keraseal a fost demonstrată numai cu produse conținând cloxacilină, la vaci în perioada de repaus mamar. Ca și în cazul tuturor tratamentelor intramamare la vacile în perioada de repaus mamar, o practică bună este observarea în mod regulat a vacilor în perioada de repaus mamar, pentru a evidenția semnele mastitei clinice. În cazul în care unul din sferturile mamare tratate cu produsul medicinal veterinar, dezvoltă mastită clinică, sfertul respectiv afectat va trebui să fie golit manual înainte de a se instaura terapia adecvată cu antibiotic. Pentru a reduce riscul contaminării nu introduceți seringa în apă. Utilizați seringa numai o singură dată.
Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale
Evitați contactul cu pielea sau ochii.
Dacă apare contactul cu pielea sau cu ochii, spălați bine zona afectată cu apă. Dacă iritația persistă, consultați sfatul medicului și prezentați medicului prospectul.
Dacă cunoașteți ca sunteți alergic la sărurile de bismut, evitați utilizarea acestui produs.
Spălați mâinile după utilizare.
Gestaţie și lactaţie
Keraseal nu este absorbit după infuzia intramamară și poate fi utilizat la animalele gestante.
A nu se utiliza la vacile în lactație.
Interacţiuni cu alte produse medicinale și alte forme de interacţiune
A nu se administra alte produse intramamare după administrarea de Keraseal.
Supradozare
Nu au fost observate reacții adverse la vaci, după administrarea de două ori doza recomandată.
Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.
Seringă intramamară, cu o singură doză, din polietilenă de joasă densitate, prevăzută cu capac din același material, cu 4 g produs.
Plasează o comandă sau ia legătura cu un specialist pentru o consultanță gratuită pe platforma noastră de E-Shop